Impinge pedalele unei biciclete hibrid si te debarasezi de factura la curent

Pentru a economisi consumul de energie electrica, oamenii cauta in continuu informatii utile. Factura la curentul electric creste alarmant si este din ce in ce mai scumpa. Mult mai interesant este sa economisim consumul de energie electrica si prin practicarea de exercitii fizice concomitent.

Cu o inventie de acest tip vine Manoj Bhargava, miliardarul de origine indiana care a creat o bicicleta ce ar putea sa alimenteze cu energie, timp de 24 de ore, o locuinta din mediul rural, daca o singura persoana da la pedale timp de 60 de minute.

Miliardarul Bhargava si echipa sa au creat bicicleta hibrid sperand că vor rezolva in acest mod ingenios lipsa de energie electrica cu care se confrunta un numar mare de oameni din intreaga lume. Totul necesită energie, a spus Bhargava care a subliniat că aproximativ jumatate din populația planetei nu are acces la energie electrica sau accesul se limiteaza la doua ori trei ore.”Accesul la energie curata si gratuita va permite comunitatilor care traiesc in saracie nu numai sa-si lumineze casele, ci sa se si conecteze la internet pentru a se instrui”,a subliniat Bhargava, care planuieste sa distribuie, in anii viitori, 10.000 de astfel de biciclete in India.

Bhargava a mentionat, intr-un interviu citat de National Geographic, ca aceasta bicicleta, aflata în stadiul de proiect, ar putea fi construita cu costuri minime, de aproximativ 100 de dolari, iar primele 50 de astfel de biciclete vor fi testate in India, in 15 sau 20 de sate.

Bicicleta miliardarului indian ar putea furniza curent electric pentru aproximativ 1,3 miliarde de persoane care traiesc in mediul rural, in tarile sarace, iar in tarile bogate ar putea fi utilizata pentru a reduce consumul de energie, dar si ca o modalitate ieftina si placuta de a mai da jos din kilogramele in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*